top of page

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Haastattelu ja tutkiminen

Huolellisella alkuhaastattelulla ja tutkimisella varmistetaan, että hoidetaan pelkän oireen sijasta oireen aiheuttajaa. Tällöin myös hoitotulos on parempi ja kestää pidempään.

Pyrin keräämään mahdollisimman paljon tietoa jo ennen kun kosken asiakkaaseen. Selvittelen milloin- ja miten vaivasi on alkanut, millainen oire on ja millaisissa tilanteissa se haittaa. Mikä oiretta pahentaa, mikä helpottaa?

Haastattelussa ilmi tulleiden asioiden perusteella lähdetään selvittelemään tarkemmin mistä vaivasi johtuu. Tutkimisessa hyödynnän ortopedisia, neurologisia ja manuaalisia testejä. Testaan nivelten liikelaajuuksia, voimaa tai koitan mikä nivelen liikesuunta provosoi oireen. Testeillä ja tutkimisella pyrin tarkentamaan mikä rakenne kehossasi kipua ja oireilua mahdollisesti aiheuttaa.

Hoito

Hoito ei ole milloinkaan "one size fits all" vaan se räätälöidään aina juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi ja yhteisymmärryksessä kanssasi. Nivelten, pehmytkudosten tai hermoston käsittelyllä pyritään vähentämään kipua ja parantamaan liikettä lyhyellä aikavälillä. Kun tilannetta on saatu manuaalisilla tekniikoilla rauhoitettua,  yleensä ohjaan harjoitteita itsenäisesti kotona tai kuntosalilla tehtäväksi. Aktiivisesti itse osallistumalla omaan hoitoosi ja kuntoutumiseesi nopeutat vaivasi häviämistä ja pystyt pitämään sen poissa.

Hoitomenetelmät

Naprapaatti ei ole siis pelkästään selän naksauttaja!

bottom of page